top of page

Проєкт Incubation Freedom for Ukraine

У березні розпочалась програма, спрямована на допомогу жінкам, які були вимушені залишити свої домівки в Україні через повномасштабну війну, розв’язану росією. Вже досягнуто багато важливих речей, а що саме, ділимось у статті.

У березні наша громадська організація, розпочала програму, спрямовану на допомогу жінкам, які були вимушені залишити свої домівки в Україні через повномасштабну війну, розв’язану росією. Значна кількість цих жінок знайшла притулок у Польщі, тому фундація взяла на себе ініціативу вирішити їх освітні потреби і допомогти їм відновити своє життя через цілеспрямоване навчання та можливості зайнятості.
Оцінка потреб і визначення нової професійної стежки
Для з'ясування конкретних потреб постраждалих жінок, було проведене комплексне опитування серед громадян України. Це опитування зібрало понад 6000 відповідей та реєстрацій, участь у якому взяли як жінки, які наразі перебувають у Польщі, так і ті, хто повернувся додому. Результати опитування були дивовижними: 98,28% респондентів були готові працювати в іншій професії, ніж та, яку вони мали в Україні.
Запуск безкоштовних курсів з ІТ
Відповідаючи на результати опитування, ми розпочали програму безкоштовних курсів у співпраці з різними компаніями сфери ІТ та Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» . Розуміючи зростаючий попит на ІТ-навички та потенціал цієї галузі для професійного зростання, фундація побачила можливість надати жінкам цінну підготовку та доступ до можливостей зайнятості. Основною метою першого етапу програми було навчання 1000 осіб.
Курси, що пропонуються та участь в них
У межах освітньої програми та з долученням висококваліфікованих викладачів з «Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського» фундація вже залучила 500 учасників на наступних курсах:
Microsoft Office 101
Мова програмування JAVA
Комп'ютерна графіка та дизайн
Системи соціального медіамаркетингу в цифровій економіці
Методи та інструменти цифрового маркетингу
Цифровизація фінансів бізнесу та фінансовий аналіз
Англійська для ІТ-професіоналів
Спеціалізована підготовка в галузі фінансів та обліку

Усвідомлюючи важливість навичок у сфері фінансів та обліку на ринку праці, уклали партнерство з компанією SMART Business для запуску академії "Фінанси та облік в міжнародній ERP-системі від Microsoft". Ця академія спеціально спрямована на навчання учасників з освітою та досвідом в галузі фінансів. Зараз група мотивованих осіб отримує інтенсивну підготовку у цій галузі. Після успішного завершення академії учасникам будуть запропоновані робочі місця.
Вебінари та співпраця з експертами галузі
Для подальшої підтримки професійного розвитку учасників, ми співпрацюємо з провідними ІТ-компаніями. Компанія Intellias, один з ключових партнерів фундації, провела три безкоштовні вебінари, в яких прийняли участь більше ніж 1,300 учасників, з важливих тем:
,,Як скласти резюме та чому вам потрібен профіль на LinkedIn" - цей вебінар надав корисні поради щодо ефективного написання резюме та значення підтримки професійного інтернет-профілю.
,,Ефективна комунікація в бізнесі" - акцентували увагу на розвитку навичок комунікації, які є важливими для професійного успіху.
,,Особливості пошуку роботи в Польщі" - розглянули особливості пошуку роботи в Польщі, що надає учасникам необхідні знання для успішного пошуку роботи.
Крім цього, компанія GlobalLogic надала доступ до курсу ,,Switch до ІТ”, завдяки чому учасники змогли зрозуміти яка саме IT професія їм підходить. До курсу приєднались більше ніж 1,500 учасників.
Освітня програма для жінок, постраждалих від війни в Україні та змушених залишити свої домівки, що знаходяться в Польщі, свідчить про вражаюче зобов'язання допомогти особам відновити свої життя та обрати нову професійну стежку. Шляхом надання безкоштовних курсів з ІТ, спеціалізованої підготовки в галузі фінансів та обліку та цінних вебінарів у співпраці з експертами галузі, фундація надала учасникам необхідні навички та знання для успішної інтеграції на ринок праці. На цьому ми не плануємо зупинятись та продовжуємо шукати партнерів, які приєднаються до такої важливої ініціативи.

bottom of page